Visie van het Jeugdtheaterhuis Amsterdam

Bij het Jeugdtheaterhuis Amsterdam staat het spelende kind centraal en is plezier de drijfveer van waaruit wij werken. Ieder kind kan leren acteren door zijn eigen kracht te ondekken en deze in te zetten tijdens het acteren. Hierdoor word je zichtbaar  voor jezelf, het publiek en de medespelers.

Daarnaast vormt het kijken naar anderen ook een uitdaging.
Door bewust te worden van de eigen stem het lichaam en de creativiteit  wordt de zelfkennis verrijkt en raken kinderen stevig en vertrouwd met zichzelf. Daarnaast vinden wij samenwerken heel belangrijk. Acteren gaat immer over samenspel met de ander, de ruimte of  het publiek. Onze cursussen bieden dan ook veel verschillende toneeloefeningen om al deze facetten aan bod te laten komen.
Wij coachen en werken veel met geleide fantasie, improvisaties, teksten, kostuums, ruimteverkenning en transformaties. Door diverse toneelspelletjes hopen we de kinderen enthousiast maken voor acteren en als een vis in het water weer naar huis te laten gaan.

Uiteraard dragen wij zorg voor een veilige en vertrouwde omgeving.
Onze theater/musical docenten zijn geschoold en hebben ervaring in het vak acteren voor kinderen. Iedere docent werkt vanuit een eigen stijl, maar omarmt de visie van waaruit het Jeugdtheaterhuis werkt. Dit verbindt ons met elkaar en geeft de samenwerking kracht. Daarom is ons team klein en betrokken.

Wij verheugen ons erop vele kinderen te begroeten. Onze deur staat altijd open en iedereen mag een proefles komen volgen.