D e Artistieke leiding van het Jeugdtheaterhuis Amsterdam is in handen van Nanda Kling.

Nanda is professioneel theaterdocent/theatermaker en verzorgt al meer dan vijftien jaar toneellessen voor kinderen.  Als enthousiaste, bevlogen en inspirerende theaterdocent maakt ze eigentijdse presentaties en voorstellingen voor, door en met kinderen. Samen met Gertjan ten Thije (zakelijk leider) heeft ze in september 2014 het Jeugdtheaterhuis opricht. In haar toneellessen wordt ze gezien als een betrokken, zorgzame en inspirerende docent. Ze is daadkrachtig, doortastend en stimuleert kinderen het beste uit zichzelf te halen.

Nanda acht het belang van toneel spel voor kinderen in de huidige maatschappij en het onderwijs groot.  Door middel van toneel spel leren kinderen meer over zichzelf, de ander en de wereld om hun heen. Toneel brengt kinderen samen ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Vanuit die vanzelfsprekendheid ontmoeten we elkaar en creëren een draagvlak voor ieder kind die het leuk vind om toneel te leren spelen.

Deze gedachte wordt ontwikkelt in samenwerking met het huidige docententeam. Ieder in zijn eigen kracht. Op die manier biedt het Jeugdtheaterhuis voor zowel docent als kind een plek om je thuis te voelen, het acteren te onderzoeken en met elkaar voorstellingen te maken. Inmiddels bestaat het team uit vijf theaterdocenten die allemaal een eigen stijl inzetten en onderzoeken. Door ervaringen te delen en elkaars lessen te bezoeken blijven we in contact met elkaar en onze manier van werken. Wat ons bind is de wereld om ons heen en hoe we daarin met elkaar het toneelspelen een plek willen geven, 

M et het nieuwe aanbod van Het Jeugdtheaterhuis hopen we bij te dragen aan de ontwikkeling van het kind, het vertrouwen, de creativiteit, en de kunst jezelf te leren zijn met alle uitdagingen die er op je pad komen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust even contact op!